Lähimaksuun liittyvien turvallisuusvaatimusten takia Pivon käyttö on estetty, jos puhelimen kehittäjätila on päällä, puhelin on rootattu tai jos puhelimeesi on asennettu root-oikeuksia hyödyntäviä sovelluksia.

Osa sovelluskaupasta ladattavista sovelluksista käyttää Androidin niin sanottuja root-oikeuksia, vaikka puhelinta ei olisi rootattu. Tällaisia ohjelmia ovat mm. logcat, Greenify sekä muut applikaatioita kontrolloivat ohjelmat ja superuser-oikeuksia antavat ohjelmat. Kun tällainen ohjelma on asennettu, Pivon lähimaksuun liittyvä tarkistus herjaa kehittäjätilasta. Ongelman saa yleensä korjattua poistamalla nämä ohjelmat ja käynnistämällä puhelimen uudelleen.

Jos ohjelmien poistaminen ei auta, Pivon käyttämiseksi puhelin tulee palauttaa uudelleen tehdasasetuksiin ja asentaa yksittäiset sovellukset uudelleen. Ota laite käyttöön uutena laitteena, jolloin sovellukset ja asetukset eivät palaudu Google-tilin varmuuskopiosta.