Voit aktivoida Pivoon lähimaksun, jonka avulla voit maksaa ostoksia kaupan kassalla samaan tapaan kuin fyysisellä lähimaksukortilla.

Pivon lähimaksu on saatavilla OP:n asiakkaille, joilla on Android-puhelin ja OP-Visa Debit -kortti. Muiden korttien liittäminen Pivon lähimaksuun tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Tarjoamme OP-Visa Debit -kortin maksutta käyttöösi, jos sellaista ei vielä lompakossa ole, jotta voit jatkaa Pivon lähimaksun käyttöä mahdollisimman saumattomasti.

Tarjous on voimassa elokuun 2019 loppuun asti. Teethän korttihakemuksen siis viimeistään 31.8.2019. OP-Visa Debit on maksuton 06/2020 asti niille, joilla oli ennen käytössään OP-Visa Debit Mobiili -kortti. Lue lisää Pivon blogista.

Miten otan lähimaksun käyttöön Pivossa?

1. Valitse Pivon päävalikosta Ota käyttöön Pivo Lähimaksu. Jos et näe tätä kohtaa Pivossasi, et voi valitettavasti aktivoida Pivon lähimaksua.
  2. Liitä olemassa oleva OP-Visa Debit -korttisi Pivon lähimaksuun seuraamalla Pivon ohjeita.

Pivo ilmoittaa sinulle, kun lähimaksu on valmiina käyttöön. Tavallisesti aktivoinnissa menee vain hetki.

Ennen maksamista varmista vielä puhelimesi asetuksista, että

• NFC on päällä ja
  • Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi tai valittu kohtaan "Tap and Pay"

Voit myös liittää K-Plussa -korttisi Pivon lähimaksuun joko lähimaksun käyttöönoton yhteydessä tai myöhemmin Pivon asetuksista.

Kuka voi ottaa Pivon lähimaksun käyttöön?

Tällä hetkellä Pivon lähimaksua voivat käyttää OP:n asiakkaat, joilla on käytössään:

• Android-puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 6.0 ja jossa on NFC-tuki
  • Erillinen OP-Visa Debit -kortti

Pivoa ja Pivon lähimaksua ei voi käyttää rootatuilla puhelimilla.

Muiden korttien (esim. OP-Visa yhdistelmä, OP-Visa Electron, OP-Visa Platinum) liittäminen Pivon lähimaksuun tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Miten lähimaksaminen käytännössä tapahtuu?

Pivon lähimaksua käytetään samaan tapaan kuin fyysistä lähimaksukorttia.

1. Avaa Pivo ja avaa lähimaksunäkymä painamalla OP-Visa Debit -korttiasi Pivon päänäkymästä.
  2. Vie puhelin maksupäättelle, lähimaksulukijan kohdalle.
  3. Pidä puhelinta maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan. Pivo ja maksupääte kertovat, kun maksu on hyväksytty.

Voit myös aktivoida kotinäkymästä maksamisen, kun otat Pivon lähimaksua käyttöön tai myöhemmin Pivon lähimaksun asetuksista.

Tällöin riittää, että avaat puhelimesi näyttölukituksen ja viet puhelimen maksupäätteelle.

Mitä puhelimen asetuksia lähimaksamiseen liittyy?

Ennen maksamista kannattaa tarkistaa seuraavat asiat puhelimesi asetuksista:

• NFC on päällä
  • Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi tai valittu kohtaan "Tap and Pay"

Toimiiko lähimaksu ulkomailla?

Kyllä! Pivon lähimaksu toimii myös ulkomailla, niissä kaupoissa, joissa on lähimaksupääte.

Puhelimen ei välttämättä tarvitse päästä nettiin maksun aikana, mutta parhaiten Pivon lähimaksu toimii silloin, kun puhelin on yhteydessä internettiin.

Tein lähimaksun Pivolla ja kuitissa näkyi korttinumero, joka on eri kuin fyysisessä kortissani. Miksi?

Tämä on yksi tapa, jolla varmistamme Pivon lähimaksujen turvallisuuden. Kun liität olemassa olevan maksukorttisi Pivon lähimaksuun, kortille luodaan uusi korttinumero, jota käytetään vain lähimaksuissa. Näin ollen oikean korttisi tiedot pysyvät turvassa.

Pivo kysyy minulta koodia, kun teen lähimaksua kotinäytöltä. Mikä tämä koodi on?

Kyseinen koodi on puhelimeen asettamasi pääsykoodi, jolla avaat puhelimesi näytön. Tällaisia voivat olla pin-koodi, pyyhkäisykuvio tai sormenjälkitunnistautuminen. Pivo kysyy tätä, jotta lähimaksaminen olisi sinulle turvallisempaa.