Voit aktivoida Pivoon lähimaksun, jonka avulla voit maksaa ostoksia puhelimella samaan tapaan kuin fyysisellä lähimaksukortilla.

Pivon lähimaksu on saatavilla OP:n asiakkaille, joilla on Android-puhelin ja

• OP-Visa Electron,
  • OP-Visa Debit- tai
  • OP:n korttiuudistuksen myötä automaattisesti saatu OP-Visa Credit/Debit -kortti.

Lähimaksuun soveltuvan yhdistelmäkortin tunnistat 4010-alkuisesta korttinumerosta.

Muiden korttien liittäminen Pivon lähimaksuun tulee mahdolliseksi myöhemmin.

OP uusii kaikkien asiakkaidensa luotolliset OP-Visa-kortit vuosien 2019–2020 aikana. Saat uuden kortin automaattisesti pankiltasi. Lue lisää täältä.

Miten otan lähimaksun käyttöön Pivossa?

1. Valitse Pivon päävalikosta Ota käyttöön Pivo Lähimaksu. Pivo näyttää tämän automaattisesti, jos sinulla on Pivon lähimaksuun sopiva kortti.
  2. Liitä olemassa oleva OP-Visa Electron, OP-Visa Debit- tai Uusi OP-Visa Credit/Debit -korttisi Pivon lähimaksuun seuraamalla Pivon ohjeita.

Pivo ilmoittaa sinulle, kun lähimaksu on valmiina käyttöön. Tavallisesti aktivoinnissa menee vain hetki.

Ennen maksamista varmista vielä puhelimesi asetuksista, että

• NFC on päällä ja
  • Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi tai valittu kohtaan "Tap and Pay"

Voit myös liittää K-Plussa -korttisi Pivon lähimaksuun joko lähimaksun käyttöönoton yhteydessä tai myöhemmin Pivon asetuksista.

Kuka voi ottaa Pivon lähimaksun käyttöön?

Tällä hetkellä Pivon lähimaksua voivat käyttää OP:n asiakkaat, joilla on käytössään:

• Android-puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 6.0 ja jossa on NFC-tuki
  • Fyysinen OP-Visa Electron, OP-Visa Debit- tai Uusi OP-Visa Credit/Debit -kortti

Pivoa ja Pivon lähimaksua ei voi käyttää rootatuilla puhelimilla.

Muiden korttien liittäminen Pivon lähimaksuun tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Miten lähimaksaminen käytännössä tapahtuu?

Pivon lähimaksua käytetään samaan tapaan kuin fyysistä lähimaksukorttia.

1. Avaa Pivo ja avaa lähimaksunäkymä painamalla OP-Visa Debit- tai Uusi OP-Visa Credit/Debit -korttiasi Pivon päänäkymästä.
  2. Vie puhelin maksupäättelle, lähimaksulukijan kohdalle.
  3. Pidä puhelinta maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan. Pivo ja maksupääte kertovat, kun maksu on hyväksytty.

Voit myös aktivoida kotinäkymästä maksamisen, kun otat Pivon lähimaksua käyttöön tai myöhemmin Pivon lähimaksun asetuksista.

Tällöin riittää, että avaat puhelimesi näyttölukituksen ja viet puhelimen maksupäätteelle.

Mitä puhelimen asetuksia lähimaksamiseen liittyy?

Ennen maksamista kannattaa tarkistaa seuraavat asiat puhelimesi asetuksista:

• NFC on päällä
  • Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi tai valittu kohtaan "Tap and Pay"

Toimiiko lähimaksu ulkomailla?

Kyllä! Pivon lähimaksu toimii myös ulkomailla, niissä kaupoissa, joissa on lähimaksupääte.

Puhelimen ei välttämättä tarvitse päästä nettiin maksun aikana, mutta parhaiten Pivon lähimaksu toimii silloin, kun puhelin on yhteydessä internettiin.

Tein lähimaksun Pivolla ja kuitissa näkyi korttinumero, joka on eri kuin fyysisessä kortissani. Miksi?

Tämä on yksi tapa, jolla varmistamme Pivon lähimaksujen turvallisuuden. Kun liität olemassa olevan maksukorttisi Pivon lähimaksuun, kortille luodaan uusi korttinumero, jota käytetään vain lähimaksuissa. Näin ollen oikean korttisi tiedot pysyvät turvassa.

Pivo kysyy minulta koodia, kun teen lähimaksua kotinäytöltä. Mikä tämä koodi on?

Kyseinen koodi on puhelimeen asettamasi pääsykoodi, jolla avaat puhelimesi näytön. Tällaisia voivat olla pin-koodi, pyyhkäisykuvio tai sormenjälkitunnistautuminen. Pivo kysyy tätä, jotta lähimaksaminen olisi sinulle turvallisempaa.