Voit aktivoida Pivoon lähimaksun, jonka avulla voit maksaa ostoksia kaupan kassalla samaan tapaan kuin fyysisellä lähimaksukortilla.

Pivon lähimaksu on saatavilla OP:n asiakkaille ja Android-puhelimiin.

Pivon lähimaksu uudistuu kevään 2019 aikana. Uudistuksen myötä voit liittää Android-puhelimesi Pivoon käytössäsi olevan fyysisen OP-Visa Electron, OP-Visa Debit tai OP-Visa Business Debit -korttisi. Tämän vuoksi emme enää jatkossa tarjoa erillistä mobiilimaksukorttia Pivossa. Kerromme uudistuksesta tarkemmin myöhemmin.

Miten otan lähimaksun käyttöön Pivossa?

1. Valitse Pivon päävalikosta Lähimaksu. Jos et näe tätä kohtaa Pivossasi, et voi valitettavasti tilata korttia.
  2. Tilaa Pivoosi maksuton OP-Visa Debit Mobiili -kortti. Pivo opastaa sinut tilauksen läpi.

Pivo ilmoittaa sinulle, kun kortti on aktivoitunut. Tavallisesti aktivoinnissa menee vain hetki.

Ennen maksamista varmista vielä puhelimesi asetuksista, että NFC on päällä ja Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi.

Mobiilikortilla ei voi maksaa verkossa tai nostaa rahaa automaatilta. Kortti liitetään käyttötiliin, ja sillä tehdyt ostokset veloitetaan tililtäsi välittömästi.

Voit myös liittää mobiilikorttiin myös K-Plussa -korttisi joko tilausvaiheessa tai myöhemmin Pivon asetuksista.

Kuka voi tilata mobiilikortin ja käyttää Pivon lähimaksua?

Tällä hetkellä Pivon lähimaksua voivat käyttää OP:n asiakkaat, joilla on käytössään Android-puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 5.0 ja jossa on NFC-tuki.

Lisäksi:

• Pivossasi täytyy näkyä OP:n Visa Debit, Visa Electron tai Visa-yhdistelmäkortti
  • sinun tulee olla täysi-ikäinen
  • puhelimesi ei ole rootattu, puhelimen kehittäjätila ei ole päällä eikä puhelimessa ole asennettuna root-oikeuksia hyödyntäviä sovelluksia

Miten tilaan mobiilikortin?

Mobiilikortin pääset tilaamaan Pivon päävalikosta kohdasta Lähimaksu

Pivo opastaa sinut tilauksen läpi.

Miten lähimaksaminen käytännössä tapahtuu?

Pivon lähimaksua käytetään samaan tapaan kuin fyysistä lähimaksukorttia.

1. Avaa Pivo ja paina Lähimaksu
  2. Vie puhelin maksupäättelle, lähimaksulukijan kohdalle
  3. Pidä puhelinta maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan. Pivo ja maksupääte kertovat, kun maksu on hyväksytty.

Voit myös aktivoida kotinäytöltä maksamisen Pivon asetuksista kohdasta Maksukortit. Tällöin riittää, että avaat puhelimesi näyttölukituksen ja viet puhelimen maksupäätteelle.

Mitä puhelimen asetuksia lähimaksamiseen liittyy?

Ennen maksamista kannattaa tarkistaa seuraavat asiat puhelimesi asetuksista:

• NFC:n tulee olla päällä
  • Pivon tulee puhelimen oletusmaksusovellus.
  • Puhelimen kehittäjätila tai USB-viankorjaus ei saa olla päällä. Pivo ilmoittaa kehittäjätilasta, jos ne ovat päällä. Saman ilmoituksen aiheuttaa myös rootattu puhelin tai puhelin, johon on asennettu root-oikeuksia hyödyntäviä sovelluksia. Lue tästä lisää kehittäjätilailmoituksesta.
  • NFC-lisäasetukset: valittuna täytyy olla Android-käyttöjärjestelmä (ei SE-SIM-kortti).

Toimiiko lähimaksu ulkomailla?

Kyllä! Pivon lähimaksu toimii myös ulkomailla, niissä kaupoissa, joissa on lähimaksupääte.

Puhelimen ei välttämättä tarvitse päästä nettiin maksun aikana, mutta parhaiten Pivon lähimaksu toimii silloin, kun puhelin on yhteydessä internettiin.