Pivoon voi aktivoida lähimaksun, jolloin maksaminen onnistuu puhelimella samaan tapaan kuin fyysisellä lähimaksukortilla.

Lähimaksua varten sinun tulee tilata Pivoosi OP-Visa Debit Mobiili -kortti. Kortti on oma, erillinen korttinsa. Mobiilikortista ei ole olemassa fyysistä versiota, eli se toimii vain älypuhelimessa, eikä sillä voi maksaa verkossa tai tehdä automaattinostoja. OP-Visa Debit Mobiili -kortti kytketään käyttötiliin, ja sillä tehdyt ostokset veloitetaan välittömästi tililtä.

Voit myös liittää K-Plussa -korttisi OP-Visa Debit Mobiili -korttiisi. Lue liittämisestä lisää täältä.

Kuka voi tilata mobiilikortin ja käyttää Pivon lähimaksua?

Tällä hetkellä Pivon lähimaksua voivat käyttää OPn asiakkaat, joilla on käytössään Android 5 tai uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin, jossa on NFC HCE -tuki. Myös seuraavien ehtojen tulee täyttyä:

• Puhelimessa on asennettuna uusin versio Pivosta.
  • Käyttäjä on tunnistautunut Pivoon OPn verkkopankkitunnuksilla.
  • Pivossa näkyy OPn Visa Debit, Visa Electron tai Visa-yhdistelmäkortti.
  • Käyttäjä on yli 18-vuotias.
  • Puhelin ei ole rootattu (salaus purettu), kehittäjätila ei ole päällä asetuksissa eikä puhelimessa ole asennettuna root-oikeuksia hyödyntäviä sovelluksia.

Miten tilaan mobiilikortin?

Mobiilikortin pääset tilaamaan Pivon päävalikosta kohdasta "Hae mobiilikorttia". Pivo opastaa sinut tilauksen läpi. Mikäli et näe kyseistä kohtaa Pivossasi, et voi korttia valitettavasti tilata.

Miten lähimaksaminen käytännössä tapahtuu?

Viemällä puhelin lähimaksua tukevalle maksupäätteelle lähimaksulukijan kohdalle. Huomioithan, että puhelimen NFC-antennin tulee olla tarpeeksi lähellä maksupäätteen lukijaa ja puhelinta tulee pitää päätteellä tarpeeksi kauan, yleensä muutaman sekunnin ajan. Pivo ja maksupääte kumpikin ilmoittavat, kun maksu on hyväksytty.

Maksun voi tehdä joko Pivon maksunäkymän (Pivon päävalikossa kohta "Lähimaksu") avaamalla tai suoraan puhelimen kotinäytöltä, Pivoa erikseen avaamatta. Kotinäytöltä maksaminen aktivoidaan Pivon asetuksista kohdasta "Maksukortit".

Mitä puhelimen asetuksia lähimaksamiseen liittyy?

Ennen maksujen tekemistä kannattaa tarkistaa seuraavat asetukset:

• NFC:n tulee olla päällä. Pivo ilmoittaa, jos puhelimen NFC ei ole päällä.
  • Samassa puhelimessa voi olla useampi maksamiseen tarkoitettu sovellus. Kun valitset oletusmaksusovellukseksi Pivon, lähimaksut tehdään sillä. Oletusmaksusovelluksen voit valita puhelimesi asetuksista, puhelimen merkistä ja mallista riippuen valinta voi löytyä esimerkiksi kohdasta “Tap & Pay” tai “Default payment app”.
  • Puhelimen kehittäjätila tai -asetukset eivät saa olla päällä. Pivo ilmoittaa automaattisesti, jos ne ovat päällä. Saman ilmoituksen aiheuttaa myös rootattu puhelin tai puhelin, johon on asennettu root-oikeuksia hyödyntäviä sovelluksia.
  • NFC-lisäasetukset: valittuna täytyy olla Android-käyttöjärjestelmä (ei SE-SIM-kortti).

Toimiiko lähimaksu ulkomailla?

Kyllä! Pivon lähimaksu toimii myös ulkomailla, niissä kaupoissa, joissa on lähimaksua tukeva maksupääte. Puhelimen ei välttämättä tarvitse päästä nettiin maksun aikana, mutta parhaiten Pivon lähimaksu toimii silloin, kun puhelin on yhteydessä internettiin.