Voit aktivoida Pivoon lähimaksun, jonka avulla voit maksaa ostoksia kaupan kassalla samaan tapaan kuin fyysisellä lähimaksukortilla.

Pivon lähimaksu on saatavilla OP:n asiakkaille, joilla on Android-puhelin ja OP-Visa Debit -kortti. OP:n yhdistelmäkortin ja OP-Visa Electronin liittäminen Pivon lähimaksuun tulee mahdolliseksi myöhemmin.

Tarjoamme OP-Visa Debit -kortin maksutta käyttöösi, jos sellaista ei vielä lompakossa ole, jotta voit jatkaa Pivon lähimaksun käyttöä mahdollisimman saumattomasti.

Tarjous on voimassa huhtikuun ajan. Teethän korttihakemuksen siis viimeistään 30.4.2019. OP-Visa Debit on maksuton 06/2020 asti niille, joilla oli ennen käytössään OP-Visa Debit Mobiili -kortti. Lue lisää Pivon blogista.

Miten otan lähimaksun käyttöön Pivossa?

1. Valitse Pivon päävalikosta Ota käyttöön Pivo Lähimaksu. Jos et näe tätä kohtaa Pivossasi, et voi valitettavasti aktivoida Pivon lähimaksua.
  2. Liitä olemassa oleva OP-Visa Debit -korttisi Pivon lähimaksuun seuraamalla Pivon ohjeita.

Pivo ilmoittaa sinulle, kun lähimaksu on valmiina käyttöön. Tavallisesti aktivoinnissa menee vain hetki.

Ennen maksamista varmista vielä puhelimesi asetuksista, että NFC on päällä ja Pivo on asetettu puhelimesi oletusmaksusovellukseksi.

Voit myös liittää mobiilikorttiin myös K-Plussa -korttisi joko tilausvaiheessa tai myöhemmin Pivon asetuksista.

Kuka voi ottaa Pivon lähimaksun käyttöön?

Tällä hetkellä Pivon lähimaksua voivat käyttää OP:n asiakkaat, joilla on käytössään:

• Android-puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on vähintään Android 6.0 ja jossa on NFC-tuki
  • OP-Visa Debit -kortti

Pivoa ja Pivon lähimaksua ei voi käyttää rootatuilla puhelimilla.

Miten lähimaksaminen käytännössä tapahtuu?

Pivon lähimaksua käytetään samaan tapaan kuin fyysistä lähimaksukorttia.

1. Avaa Pivo ja avaa lähimaksunäkymä painamalla OP-Visa Debit -korttiasi Pivon päänäkymästä.
  2. Vie puhelin maksupäättelle, lähimaksulukijan kohdalle.
  3. Pidä puhelinta maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan. Pivo ja maksupääte kertovat, kun maksu on hyväksytty.

Voit myös aktivoida kotinäkymästä maksamisen, kun otat Pivon lähimaksua käyttöön tai myöhemmin Pivon lähimaksun asetuksista.

Tällöin riittää, että avaat puhelimesi näyttölukituksen ja viet puhelimen maksupäätteelle.

Mitä puhelimen asetuksia lähimaksamiseen liittyy?

Ennen maksamista kannattaa tarkistaa seuraavat asiat puhelimesi asetuksista:

• NFC:n tulee olla päällä
  • Pivon tulee puhelimen oletusmaksusovellus.
  • NFC-lisäasetukset: valittuna täytyy olla Android-käyttöjärjestelmä (ei SE-SIM-kortti).

Toimiiko lähimaksu ulkomailla?

Kyllä! Pivon lähimaksu toimii myös ulkomailla, niissä kaupoissa, joissa on lähimaksupääte.

Puhelimen ei välttämättä tarvitse päästä nettiin maksun aikana, mutta parhaiten Pivon lähimaksu toimii silloin, kun puhelin on yhteydessä internettiin.